• OVLAŠTENI ZASTUPNIK Po svim eu normama
  • Besplatna dostava Za narudzbe iznad

Porto etno festival

09.09.2017.

U subotu 09.09.2017. Češka beseda Rijeka je sudjelovala na Porto etno festivalu u staroj tvornici Rikarda Benčića, koju Odjel za kulturu grada postepeno priprema i renovira za kulturna događanja. Festival se trebao održati vani, ali je zbog najavljene kiše prebačen u halu tvornice. Međutim, sav trud se isplati zbog velikog odaziva građana Rijeke. Porto etno festival posjetilo je više od 2000 posjetitelja.

Ove godine svojim nacionalnim kuhinjama su se osim tradicionalnih manjinskih udruga grada (česi, slovaci, mađari, talijani, bošnjaci, srbi, slovenci, rusi, ukrajinci, crnogorci, makedonci, albanci, židovi, romi) pridružile i udruge žena s Madagaskara i Indije koje žive u Rijeci. 

Mi smo građanima predstavili nekoliko tradicionalnih čeških delicija poput buchty, babovku, perniky, hanacke kolače, salenaci, faširku i bramboraky. Osim kulinarstvom i različitim dječjim igraonicama, manjine su se predstavile i nastupima folklornih skupina, zborova i skečevima. Našu besedu predstavljali su Dospjeli - Bračni parovi sa svoja 3 plesa. 

Veče je završilo koncertom poznatih etno jazz glazbenika raznih nacija.

  • Photo Gallery

Donors

Jednota Savez Čeha u Republici Hrvatskoj Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske Grad Rijeka Primorsko-goranska županija Vlada RH Vláda ČR
TOP

Proizvod (Kom: ) Je dodan u kosaricu.