• OVLAŠTENI ZASTUPNIK za Hrvatsku i Sloveniju
  • BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad

Dan češke kulture

19.09.2015.

Proslava 20. godišnjice pjevačke i plesnih skupina i predstavljanje monografije

Češka beseda Rijeka proslavila je u subotu, 19. rujna 20. godišnjicu rada svojih plesnih skupina i pjevačke skupine Nostalgija a istovremeno i 21. obljetnicu osnutka. Na ovu proslavu su riječki Česi pozvali prijatelje iz čeških beseda sisak i Jazvenik koji su svojim nastupima obogatili raznovrstan kulturno umjetnički program. Bila je to i prilika za predstavljanje monografije Češka beseda rijeka 1994. – 2014. čija je autorica Zdena Steckerova iz Ostrave. Češkom tonu proslave pridonijela je i izložba i degustacija čeških kolača prema receptima iz knjige recepata koju je ČB Rijeka izdala 2005. godine. Jednom riječju bio je to pravi Dan češke kulture tijekom kojeg su riječki Česi predstavili svojim članovima, gostima iz gradske i županijske uprave i prijateljskih čeških udruga, ali i ostalim stanovnicima kraja u kojem žive djelić češke kulture i nasljeđa kao i rezultate svog rada.

U programu su nastupili pjevači i mali folkloraši iz Jazvenika, pjevačka i plesna skupina iz Siska, kao i sve skupine udruge domaćina – pjevačka skupina Nostalgija i tri plesne grupe. Monografiju <zdene Steckerove u izdanju izdavačke kuće Jednota iz Daruvara predstavili su Mato Pejić – urednik i prevoditelj tekstova na hrvatski i direktorica Jednote i grafička urednica Lidija Dujmenović.

Više o ovoj proslavi ćete moći pročitati na ovim stranicama u sljedećem, 83. broju biltena Naše řeč ili već sada na portalu Grada Rijeke na adresi: http://www.rijeka.hr/Proslava20GodisnjiceCBRijeka.

  • Galerija slika

Donatori

Jednota Savez Čeha u Republici Hrvatskoj Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske Grad Rijeka Primorsko-goranska županija Vlada RH Vláda ČR
TOP

Proizvod (kom: ) je dodan u košaricu.