• OVLAŠTENI ZASTUPNIK za Hrvatsku i Sloveniju
  • BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad

Ráček i Lost In Wonderland

 

Ráček je plesna skupina koja pleše tradicionalne češke plesove i nastupa u stiliziranim češkim nošnjama. U njoj pleše oko 35 mladih plesačica u četiri starosne grupe. Njihove voditeljice su Snježana Husak i Vladimira Marinković, a plešu plesove koji su koreografije Eve Zetove, Míle Brtníka, Snježane Husak i Vladimire Marinković. Skupina Ráček nastupala je na pozornicama čeških udruga diljem Hrvatske, na dječjem festivalu u Zábřehu u Češkoj, a godine 2012. osvojila je drugo mjesto na festivalu prekograničnih Čeha u Pragu. U Rijeci je skupina Ráček ugostila između ostalih i nekoliko dječjih plesnih ansambala iz Češke (Štěpnička, Škubánek, Šípek...).

Plesna skupina imena Lost In Wonderland je ista grupa plesačica koje plešu u grupi Ráček. 

Također su podijeljene u četiri skupine. Osim dobnih skupina postoji i ansambl u kojem plešu odabrani plesači iz svih dobnih skupina, njih 16, te izvode velike grupne plesove. 

No kao LIW plešu moderne plesove različitih plesnih stilova u suradnji s različitim koreografima. LIW-ići kažu da su zajedno ne samo radi plesa već i zato što im je zajedno dobro, a njihov moto je "Ples je timski sport". Često organiziraju tematske zabave, putovanja i druženja. Tradicionalno svake godine posjete neki zabavni park poput Mirabilandije ili Gardalanda, proslave Halloween, Svetog Nikolu i održe svečani Zimski bal.

Svake godine priređuju dvije do tri produkcije za članove Češke besede Rijeka, roditelje, praroditelje, rodbinu i poznanike te organiziraju festival "Volim grad koji pleše". Na ovim produkcijama je uočljiv entuzijazam kojim ove djevojčice pristupaju plesu i glazbi. Skupina nastupa i na drugim pozornicama, kako u drugim češkim besedama tako i u svom kraju.

Voditeljice ove plesne grupe su Vladimira Marinković i Elizabeta Rajnović koje su i autorica većine koreografija.

Posjetite nas na Facebooku

 

 

 

 

 

Donatori

Jednota Savez Čeha u Republici Hrvatskoj Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske Grad Rijeka Primorsko-goranska županija Vlada RH Vláda ČR
TOP

Proizvod (kom: ) je dodan u košaricu.