• OVLAŠTENI ZASTUPNIK za Hrvatsku i Sloveniju
  • BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad

Ráček i Lost In Wonderland

 

 

Raček je plesna skupina koja pleše tradicionalne češke plesove i nastupa u stiliziranim češkim nošnjama. U njoj pleše oko 30 plesača u dvije starosne grupe. Njihove voditeljice su Elizabeta Rajnović i Vladimira Marinković, a plešu plesove koji su koreografije Eve Zetove, Míle Brtníka, Elizabete Rajnović i Vladimire Marinković.

 

Skupina Ráček nastupala je na pozornicama čeških udruga diljem Hrvatske, na dječjem festivalu u Zábřehu u Češkoj, a godine 2012. i 2019. osvojila je drugo mjesto na festivalu prekograničnih Čeha u Pragu. U Rijeci je skupina Raček ugostila između ostalih i nekoliko dječjih plesnih ansambala iz Češke (Štěpnička, Škubánek, Šípek...).

 

 

 

 

Plesna skupina imena Lost In Wonderland je ista grupa plesačica koje plešu u grupi Raček. Također su podijeljene u dvije skupine: mini (4 - 10 godina) i juniori/seniori (11 - 19 godina).  

 

 

 

 

 

 

 

 

No kao LIW plešu moderne plesove različitih plesnih stilova.. LIW-ići kažu da su zajedno ne samo radi plesa već i zato što im je zajedno dobro, a njihov moto je "Ples je timski sport". Često organiziraju tematske zabave (Harry Potter Vikend, Zimski bal, teambuilding…)

 

 

 

 

 

 

 

 

Svake godine priređuju dvije produkcije za članove Češke besede Rijeka, roditelje, praroditelje, rodbinu i poznanike te organiziraju festival "Volim grad koji pleše". Na ovim produkcijama je uočljiv entuzijazam kojim ove djevojčice pristupaju plesu i glazbi. Skupina nastupa i na drugim pozornicama, kako u drugim češkim besedama tako i u svom kraju.

Voditeljice ove plesne grupe su Vladimira Marinković i Elizabeta Rajnović koje su i autorica većine koreografija.

Posjetite nas na Facebooku

Donatori

Jednota Savez Čeha u Republici Hrvatskoj Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske Grad Rijeka Primorsko-goranska županija Vlada RH Vláda ČR
TOP

Proizvod (kom: ) je dodan u košaricu.