• OVLAŠTENI ZASTUPNIK za Hrvatsku i Sloveniju
  • BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad

Riječani na proslavi 90. obljetnice žetvenih svečanosti u Daruvaru

11.07.2015.

U Daruvaru su 10. i 11. srpnja Česi iz Hrvatske svečano obilježili 90. obljetnicu organiziranja žetvenih svečanosti - dožinky. Manifestacija koja je bila zamišljena kao susret čeških folklornih skupina pretvorila se je u prave i prelijepe žetvene svečanosti, kakve se inače organiziraju svake druge godine. Bio je upriličen svečani večernji folklorni program u predvečerje glavnih događanja, otvorena je izložba o svim dosadašnjim dožinkama, gradom se je kretala povorka svih učesnika u češkim narodnim nošnjama, u parku podno Jankovićeva dvorca bio je pravi češki sajam na kojem su se nudili autentični proizvodi i jela, glavni večernji folklorni program odvijao se je na stadionu a poslije njega je na školskom dvorištu upriličena tradicionalna zabava – majales.

Svečanost je organizirao Savez Čeha u Republici Hrvatskoj i Češka beseda Daruvar pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH a prisutni su bili mnogi uvaženi gosti iz Hrvatske i Češke.

Iz Rijeke je na žetvene svečanosti otputovalo dvadesetak članova Češke besede predvođenih folklornom plesnom skupinom odraslih koji su sudjelovali u povorci i večernjem subotnjem programu na daruvarskom stadionu.

  • Galerija slika

Donatori

Jednota Savez Čeha u Republici Hrvatskoj Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske Grad Rijeka Primorsko-goranska županija Vlada RH Vláda ČR
TOP

Proizvod (kom: ) je dodan u košaricu.