• OVLAŠTENI ZASTUPNIK za Hrvatsku i Sloveniju
  • BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad

Radne akcije u ČB Rijeka

01.09.2014.

Treći vikend u rujnu, u sklopu Dana češke kulture, ČB Rijeka proslavlja svoju 20. obljetnicu. U tijeku je zadnja faza priprema za ovaj veliki događaj.
Već prije dosta vremena Odbor Besede je donio glavne odrednice i podijelio zaduženja.

Pretraživanje arhiva, albuma i prisjećanje na sve one koji su kroz godine zadužili Besedu i time zaslužili da budu pozvani kao posebni gosti, osmišljavanje i organizacija dvodnevnog programa, kreiranje, izrada i slanje pozivnica je uglavnom zapalo predsjednicu i dvije dopredsjednice.
Tim kuharica preuzeo je zadatak da gosti ne budu gladni i žedni.
Muška ekipa na čelu s kućnim majstorima uhvatila se radova na gradnji, dogradnji i prepravcima u novoj sali, garderobama i sanitarnim blokovima.

Djevojčice plesne grupe Raček/LIW, u sklopu svoje kreativne radionice, obojile su stare stolice i ormariće i sada ih je veselje vidjeti onako u svim duginim bojama.
Ženski dio članstva dao se na uređenje rubnih dijelova istočne strane zgrade i parkirališta. Bilo je to puno za kopati, donositi zemlju i veliko kamenje, razgrtati šljunak i sada je preostala sadnja cvijeća i grmlja.
Radovima su se pridružili i novi domari koji su doselili iz Siska i odlično se uklopili u kolektiv.

Članovi ČB Rijeka, kao svih dosadašnjih dvadeset godina, i sada se spremno okupljaju na radne akcije, a kada se tome doda pizza s pratećim osvježenjem i druženje nakon napornog rada, sve je još ljepše.
Dakle, Češki dom T. G. Masaryka u Rijeci glanca se izvana i iznutra i s veseljem iščekuje goste!

  • Galerija slika

Donatori

Jednota Savez Čeha u Republici Hrvatskoj Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske Grad Rijeka Primorsko-goranska županija Vlada RH Vláda ČR
TOP

Proizvod (kom: ) je dodan u košaricu.