• OVLAŠTENI ZASTUPNIK za Hrvatsku i Sloveniju
  • BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad

Riječka Etnosmotra

29.09.2013.

Zadnji rujanski vikend pripadao je nacionalnim manjinama koje organizirano djeluju u Rijeci. Sedamnaesti puta se je dovijala tradicionalna dvodnevna manifestacija Etnosmotra pod motom Bogatstvo je živjeti u zajedništvu u organizaciji Grada Rijeke i riječkog ogranka Hrvatske glazbene unije na kojoj su riječke manjinske udruge predstavile programe svojih sekcija. Najposjećeniji su bili koncerti, sportska takmičenja i razne izložbe.

Centralni događaj bila je smotra folklornih skupina i ansambala koja se je u nedjelju 29. rujna od 19 sati odvijala u Češkom domu T. G. Masaryka. U ovom folklornom programu nastupilo je pred velikim brojem gledatelja više od 220 pjevača, plesača i glazbenika.

Češku besedu Rijeka predstavila je plesna grupa odraslih plesača – bračnih parova koja je otvorila večernji program i zabljesnula svojom urođenom elegancijom, besprijekornom izvedbom i lijepim nošnjama.

Više ćete o ovoj manifestaciji moći pročitati u biltenu Naše řeč br. 77 koji će biti dostupan na ovim stranicama u prosincu. 

Donatori

Jednota Savez Čeha u Republici Hrvatskoj Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske Grad Rijeka Primorsko-goranska županija Vlada RH Vláda ČR
TOP

Proizvod (kom: ) je dodan u košaricu.