• OVLAŠTENI ZASTUPNIK za Hrvatsku i Sloveniju
  • BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad

Zpěvánky – susret čeških pjevačkih skupina

04.10.2014.

U riječkom Češkom domu T. G. Masaryka se je 4 listopada odvijao drugi dio 13. festivala čeških pjevačkih skupina i zborova iz Hrvatske pod nazivom Krajanské zpěvánky. Bile su to ujedno osme Zpěvánky, koje je organizirala Češka beseda Rijeka zajedno sa Savezom Čeha u RH.

U Rijeci su na ovogodišnjem festivalu nastupile pjevačke skupine i zborovi iz Osijeka, Doljana, Jazvenika, Nove Gradiške, Slavonskog Broda, Kaptola, Bjeliševca, Međurića, Lipovljana, Zagrebačke županije, Siska, Zagreba i Rijeke. Nastupilo je više od 260 pjevača i glazbenika u njihovoj pratnji u ukupno 14 pjevačkih skupina. Moglo se je čuti četrdesetak većinom čeških i moravskih narodnih pjesama ali i onih poznatih autora kao što su Václav Bláha, Karel Hašler, Antonín Votava, Leoš Janáček i drugi.

Poslije programa i večere su se gosti i domaćini još dugo ugodno zabavljali uz zvuke orkestara iz Međurića, Osijeka i Zagrebačke županije, našli su se ovdje stari znanci i rodbina, pjevalo se je i plesalo. Bio je to blagdan češke pjesme koja je te večeri preplavila čitav Kvarnerski zaljev sve do Istre i otoka.

  • Galerija slika

Donatori

Jednota Savez Čeha u Republici Hrvatskoj Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske Grad Rijeka Primorsko-goranska županija Vlada RH Vláda ČR
TOP

Proizvod (kom: ) je dodan u košaricu.