• OVLAŠTENI ZASTUPNIK za Hrvatsku i Sloveniju
  • BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad

Međunarodni literarni festival u Češkom domu T. G. Masaryka

07.11.2015.

U Rijeci se je 6. i 7. studenog u organizaciji Hrvatsko književnog društva odvijao 8. međunarodni festival literature "Dani prijatelja knjige", na kojem je sudjelovalo oko 70 pisaca iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i drugih europskih zemalja.

Subotnji poslijepodnevni i ujedno četvrti dio ovogodišnjeg festivala odvijalo se je u Češkom domu T. G. Masaryka. U tzv. plavoj dvorani Češkog doma predstavila su se još šestorica pjesnika i puna dva sata se je održavao treći dio poetskog maratona – čitanje pjesama i odlomaka iz publiciranih djela učesnika festivala.

Dobrodošlicu književnicima i pjesnicima poželjela je djevojačka plesna skupina Raček Češke besede Rijeka sa 4 češka plesa koja su izvele u živopisnim stiliziranim češkim nošnjama. Djevojke su svojim nastupom uljepšale i učinile zanimljivijim program festivala, ugodno su iznenadile i zaslužile oduševljen pljesak prisutnih.

  • Galerija slika

Donatori

Jednota Savez Čeha u Republici Hrvatskoj Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske Grad Rijeka Primorsko-goranska županija Vlada RH Vláda ČR
TOP

Proizvod (kom: ) je dodan u košaricu.