• OVLAŠTENI ZASTUPNIK za Hrvatsku i Sloveniju
  • BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad

Predbožićni nastupi

19.12.2014.

KLUB PENZIONERA KRIMEJA

Plesna grupa bračnih parova i pjevači skupine Nostalgija Češke besede Rijeka nastupili su 19. prosinca u predvečernjim satima u Klubu penzionera Krimeja zajedno sa muškom klapom Grdelin. Krimejski penzioneri iskazali su veliko zanimanje za ovaj program, tražila se je stolica više a ni stajaća mjesta nisu ostala nepopunjena. Obzirom da gledateljstvo nije razumjela češki sa veseljem su primljena i pažljivo saslušana objašnjenja o svakoj izvedenoj pjesmi, njenom nastanku i porijeklu. Jako je dobro primljen i nastup odraslih plesača, generacijsku bliskih publici.

BONAVIA – DANI RUSKE KULTURE

Članice djevojačke plesne skupine Raček prihvatile su poziv riječke manjinske udruge sa kojom do sada još nismo surađivali i 19. prosinca nastupile u hotelu Bonavia na Danima ruske kulture u Rijeci, u programu koji je uslijedio nakon godišnje skupštine udruge Rusky dom. Riječki Rusky dom ima 105 članova a ovom su manifestacijom proslavili četvrtu godišnjicu svog postojanja. Veoma su ih zanimale aktivnosti riječkih Čeha čiji bi uspješan rad rado uzeli sebi za primjer. Za nas su bile zanimljive njihove nošnje, jezik, način dobrodošlice, ugošćivanja … Ukratko ovaj je susret bio zanimljiv za članove obiju udruga i nadamo se da njime su stvoreni uvjeti za daljnju suradnju.

  • Galerija slika

Donatori

Jednota Savez Čeha u Republici Hrvatskoj Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske Grad Rijeka Primorsko-goranska županija Vlada RH Vláda ČR
TOP

Proizvod (kom: ) je dodan u košaricu.