• OVLAŠTENI ZASTUPNIK za Hrvatsku i Sloveniju
  • BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad

Raček na Našem jaru u Kaptolu

13.06.2015.

Ove godine se je Naše jaro (Naše proljeće) – festival češkog dječjeg folklora odvijalo u Kaptolu, gdje se organizira tradicionalno sa iznimkom lanjske godine, kada je bilo upriličeno u Međuriću. Novost se sastojala u tome što se je program odvijao na igralištu škole a ne kao do sada na trgu podno kaptolske tvrđave. Događalo se je to u nedjelju 13. lipnja a radost najmlađih koja je proizlazila iz ponovnog susreta sa prijateljima i nastupa nisu mogle poremetiti ni vrlo visoke ljetne temperature, koje su tog dana vladale. Sastalo se je tamo više od 500 djece iz čeških beseda i čeških škola diljem Hrvatske i Kaptol je tog dana bio vjerojatno najveselije i najraznobojnije naselje u zemlji, jer su svi bili u narodnim ili stiliziranim češkim nošnjama.

I riječki mali folkloraši, članovi mlađe skupine Raček su sa svojim voditeljicama krenuli na dalek, više nego petosatni put u Kaptol da bi tamo u lijepo uređenim nošnjama zaplesali i tako pokazali ostalim prijateljima da su cijele godine marljivo radili i da su rezultati tog rada vrijedni pažnje.

  • Galerija slika

Donatori

Jednota Savez Čeha u Republici Hrvatskoj Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske Grad Rijeka Primorsko-goranska županija Vlada RH Vláda ČR
TOP

Proizvod (kom: ) je dodan u košaricu.