• OVLAŠTENI ZASTUPNIK za Hrvatsku i Sloveniju
  • BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad

Darivanje sv. Nikole

06.12.2014.

U Češkom domu T. G. Masaryka je 6. prosinca sveti Nikola u pratnji anđela i vraga darivao djecu. Činjenica da su djeca mogla prisustvovati dolasku omiljenog sveca i biti bogato darivana proizašla je iz suradnje Češke besede Rijeka s Peugeot autosalonom Kuželka odnosno firmom Kuželka d.o.o. Vlasnik ovog salona je porijeklom Čeh pa su on i članovi njegove porodice članovi naše udruge.

Kuželkovi su sponzorirali dolazak sv. Nikole u Češki dom kupovinom darova, grickalica i sokova za više od sedamdesetak djece zaposlenika u svojem salonu i djece i unuka članova Češke besede kao i plesačica najmlađe plesne grupe Raček. Češka beseda je dala prostor, grijanje i električnu energiju a svi zajedno, predvođeni gospođom Kuželka i starijim djevojkama iz plesne grupe Raček uz pomoć svojih voditeljica i domaćica u besedi su proslavu pripremili.

Nekima od najmlađih posjetitelja, potencijalnih vlasnika vrećice sa darovima je, treba priznati, pojava vraga ili krampusa nagnala strah u kosti, no na kraju je sve dobro završilo i darovi su bili primljeni i od potencijalno sumnjivih likova. No većina djece ne samo da se darivatelja nije uplašila, već im je i spremno nešto recitirala, zapjevala ili čak sa svetim Nikolom i zaplesala.

  • Galerija slika

Donatori

Jednota Savez Čeha u Republici Hrvatskoj Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske Grad Rijeka Primorsko-goranska županija Vlada RH Vláda ČR
TOP

Proizvod (kom: ) je dodan u košaricu.