• OVLAŠTENI ZASTUPNIK za Hrvatsku i Sloveniju
  • BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad

Češka beseda Rijeka na 20. Etnosmotri

01.10.2016.

Ovogodišnja riječka Etnosmotra - prezentacija aktivnosti 17 nacionalnih manjina koje djeluju u Rijeci organizirane u 25 udruga, bila je jubilarna, dvadeseta po redu, a odvijala se je od 27. rujna do 1. listopada. Organizator – Grad Rijeka se je ove godine izuzetno potrudio da pripremi bogat program tijekom kojeg su se riječke manjine još više vizualizirale.

Češka beseda Rijeka je sudjelovala u nekoliko od mnogih manifestacija koje su s odvijale tijekom Etnosmotre.

U četvrtak, 29. rujna od 18 – 20 sati bio je Dan otvorenih vrata u Češkom domu T. G. Masaryka. Vrata su bila širom otvorena za sve one koje je zanimala aktivnost Češke besede i zgrada Češkog doma.

U subotu, 1. listopada se je beseda od 13 do 18 sati predstavila gasto-ponudom i folklornim programom. Na gastro-štandu je bilo moguće vidjeti i degustirati tradicionalne češke kolače, medenjake, zelnjake iz južne Češke, krumpirove pogačice i tradicionalne bramborake – popečke od krumpira.

U folklornom dijelu programa nastupilo je 5 parova folklorne plesne skupine bračnih parova koja se je istakla skladnim plesom i lijepim nošnjama.

U četvrtak, 29 rujna od 17 sati se je u okviru Etnosmotre u prostorijama demokratske zajednice Mađara Rijeke odvijao tradicionalni deseti festival manjinske poezije na kojem redoviti sudjeluje i članica Češke besede Rijeka pjesnikinja Herta Tadić. Ovom prilikom dvadesetak manjinskih pjesnika čitalo je svoje radove na materinjem jeziku i u prijevodu na hrvatski iz novoizdane zbirkeRazličiti zajedno.

  • Galerija slika

Donatori

Jednota Savez Čeha u Republici Hrvatskoj Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske Grad Rijeka Primorsko-goranska županija Vlada RH Vláda ČR
TOP

Proizvod (kom: ) je dodan u košaricu.