• OVLAŠTENI ZASTUPNIK za Hrvatsku i Sloveniju
  • BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad

Godišnja skupština ČB Rijeka

18.03.2015.

Redovna izborna godišnja skupština Češke besede Rijeka održana je u subotu 14. ožujka 2015. u Češkom domu T.G. Masaryka.

Nakon izbora radnog predsjedništva i verifikacijske komisije bio je prihvaćen predloženi dnevni red i minutom šutnje odana počast članovima besede koji su preminuli u prethodnom dvogodišnjem razdoblju. Uslijedilo je izviješće verifikacijske komisije prema kojem je prisutan dovoljan broj članova da skupština počne s radom i donosi pravovaljane odluke. Podnesena su izviješća o radu udruge u prethodnom razdoblju, financijski izvještaj i izvještaj nadzornog odbora. Uslijedili su izvještaji i radu pjevačke i plesnih skupina kao i izvještaj urednika biltena Naša riječ, webmastera web stranice ČB Rijeka i učitelja češkog jezika i kulture prema modelu C. Nakon diskusije svi su izvještaji jednoglasno usvojeni i razriješena je dužnosti predsjednica udruge kao i Izvršni i Nadzorni odbor. Uslijedili su izbori.

Za predsjednicu Češke besede Rijeka u sljedećem dvogodišnjem razdoblju jednoglasno je ponovo izabrana Franciska Husak. Izabrani su i članovi Izvršnog i Nadzornog odbora. Uslijedile su čestitke i zahvala izabrane predsjednice i predstavljeni planovi za buduće razdoblje.

Tajnica Saveza Čeha u RH Jarmila Kulhavi pozdravila je prisutne u ime Saveza i predsjednice Libuše Stranik kao i u ime saborskog zastupnika za češku i slovačku manjinu Vladimira Bileka. Pohvalila je rad udruge u proteklom razdoblju i dobru suradnju sa Savezom Čeha te poželjela uspjeh u daljnjem radu.

U programu prije radnog dijela skupštine nastupile su sve skupine ČB Rijeka – mlađa i djevojačka skupina Raček, pjevačka skupina Nostalgija i plesna skupina bračnih parova. Nakon radnog dijela uslijedila je večera i ugodno druženje prisutnih.


U Izvršni odbor ČB Rijeka izabrani su: Fanciska Husak, Zdenka Blažek, Marija Dmejhal, Snježana Herceg, Čáslav Hovan, Tamara Macakanja, Ruža Marić, Vladimira Marinković, Darinka Milde, Dragica Munić, Kristina Palačinović, Ana Radoja, Antun Řehák, Dobrila Řehák, Josef Růžička, Franjo Sedláček, Veronika Tomšić i Zdenka Valenčić.

Nadzorni odbor: Mirjana Dvorny, Jana Radović i Marinko Valenčić.


Konstitucijski sastanak Izvršnog odbora

Nakon izborne godišnje skupštine je dana 18. ožujka održan konstitucijski sastanak Izvršnog odbora Češke besede Rijeka na kojem su za dopredsjednice izabrane Snježana Husak i Ana Radoja. Tajnica je Darinka Milde, blagajnica Tamara Macakanja a članarinu skuplja Zdenka Valenčić.

Predsjednica Nadzornog odbora je Mirjana Dvorny.

Pjevačku skupinu organizacijski vodi Marija Dmejhal a dirigent i umjetnički voditelj je Antun Řehák. Plesne grupe Ráček, mlađu i stariju, vode Snježana Husak i Vladimira Marinković, koja je istovremeno i voditeljica grupe modernog plesa LIW. Voditeljica plesne grupe bračnih parova je Mirjana Dvorny. Urednica biltena Naše řeč i osoba zadužena za informiranje je Snježana Herceg a webmaster web stranice Jasna Herceg.

Za nošnje i ostalu odjeću brinut će se Marija Dmejhal, Zdenka Valenčić i Dobrila Řehák. Kućni majstor je Časlav Hovan a pomagat će mu Marinko Valenčić i Josef Ružička. Za knjižnicu je zadužena Jana Radović.

  • Galerija slika

Donatori

Jednota Savez Čeha u Republici Hrvatskoj Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske Grad Rijeka Primorsko-goranska županija Vlada RH Vláda ČR
TOP

Proizvod (kom: ) je dodan u košaricu.