• OVLAŠTENI ZASTUPNIK za Hrvatsku i Sloveniju
  • BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad

Riječka Etnosmotra

05.10.2014.

Osamnaesta riječka Etnosmotra odvijala se je pod motom Bogatstvo je živjeti u zajedništvu u nedjelju 5. listopada kroz cjelodnevne programe riječkih manjinskih udruga. Centralno događanje odvijalo se je u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u večernjim satima prezentacijom brošure tradicionalnih jela nekoliko riječkih manjina i koncertom vokalnih i folklornih skupina, zborova i ansambala. Tijekom dana bila je predstavljena crnogorska vinorodna regija i proizvođači vina Plantaža, odvijao se je šahovski turnir i prijepodnevni nastup folklornih skupina na Korzu.

Slovenski kulturni dom – Kulturno umjetničko društvo Bazovica iz Rijeke izdalo je knjigu Bogatstvo različitosti u tradicionalnim jelima u realizaciji koje je učestvovala i Češka beseda Rijeka pripremom tradicionalnog češkog ručka. Za nedjeljnu prezentaciju i degustaciju riječki su Česi pripremili češke kolače od dizanog tijesta sa makom koji su naišli na izvrstan prijem kod posjetitelja – degustatora.

U okviru večernjeg programa nastupila je i mješovita vokalna skupina Nostalgija Češke besede Rijeka, koja je pod vodstvom dirigenta Antuna Řehaka otpjevala tri češke narodne pjesme.

  • Galerija slika

Donatori

Jednota Savez Čeha u Republici Hrvatskoj Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske Grad Rijeka Primorsko-goranska županija Vlada RH Vláda ČR
TOP

Proizvod (kom: ) je dodan u košaricu.