• OVLAŠTENI ZASTUPNIK za Hrvatsku i Sloveniju
  • BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad

Raček u Gardalandu

09.04.2015.

Plesna skupina Češke besede Rijeka "Raček" djeluje već nekih petnaestak godina. Počeli su kao mlađa grupa uz "Ribice" i izdržali smjene generacija sve do današnjih dana. Da bi se zadržao i povećao interes djece, prije pet godina uvedeni su u program moderni plesovi te razne prigodne zabavne i kreativne radionice. Članovi "Račka" su većinom djeca s područja MO Pehlin i većinom hrvatske nacionalnosti uz časne ali rijetke češke iznimke. Unatoč tome vrlo rado plešu češki folklor i sudjeluju u aktivnostima vezanim uz češku tradiciju i običaje.

Iz godine u godinu sve su brojniji, pa su sada organizacijski podijeljeni u tri radne grupe: velike, male i mini. Probe se održavaju pet puta tjedno a vode ih Snješka i Vladimira uz pomoć asistentica Bete, Matee i Laure. Ove godine je Beseda odlučila Betu i Mateu poslati u Češku na plesni tabor koji vodi maestro Brtnik, a cijeli je Raček nagrađen izletima. Mali i mini su bili u Planetariju a velike djevojke su bile u zabavnom parku Gardaland. Nećemo vam pričati kako im je tamo bilo jer je njima lijepo gdje god idu zajedno, a neke snimke možete pogledati na njihovoj web stranici.

Najviše im je žao, kaže Vladimira, što smo prilično kilometarski dislocirani od većine ostalih Beseda jer bi se djeca rado češće družila sa svojim vršnjacima.

Moderna inačica Račka - Lost In Wonderland - poziva djecu iz drugih Beseda da dođu ovo ljeto u njihovu školu modernog plesa koja se održava u Češkom Domu uz mogućnost boravka u Hostelu.
Za detaljne informacije nazovite Vladimiru na 0912500808.
Veselimo se zajedničkom radu i druženju!


Donatori

Jednota Savez Čeha u Republici Hrvatskoj Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske Grad Rijeka Primorsko-goranska županija Vlada RH Vláda ČR
TOP

Proizvod (kom: ) je dodan u košaricu.