• OVLAŠTENI ZASTUPNIK za Hrvatsku i Sloveniju
  • BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad

Predavanje o T. G. Masaryku

04.05.2016.

Predsjednik Hrvatsko-češkog društva Marijan Lipovac održao je 4. svibnja 2016. u Češkom narodnom domu Tomáša Garriguea Masaryka u Rijeci predavanje o tom češkom velikanu svjetskog glasa, osnivaču i prvom predsjedniku Čehoslovačke. U svom predavanju, Lipovac je prikazao Masarykov život i djelo, istaknuvši njegovu dosljednost u stavovima i borbu za istinu i poštivanje moralnih vrednota.

Gospodin Lipovac je u Rijeku došao u pratnji potpredsjednika HČD-a Miroslava Křepele i člana predsjedništva HČD-a Ivana Havelke, a došli su na poziv Češke besede Rijeka i predstavnice češke nacionalne manjine Grada Rijeke, čiji su bili gosti.

Prisutni su, između ostalog, doznali da je Masaryk stranac sa s najviše ulica u Hrvatskoj, njih 7, a malo je poznato da ju je imao i na Sušaku. Ta se je ulica zvala Masarykovo Šetalište i nalazi se u samom centru grada, proteže se od hotela Kontinental uz Rječinu i danas se zove Šetalište Andrije Kačića Miošića.

  • Galerija slika

Donatori

Jednota Savez Čeha u Republici Hrvatskoj Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske Grad Rijeka Primorsko-goranska županija Vlada RH Vláda ČR
TOP

Proizvod (kom: ) je dodan u košaricu.