• OVLAŠTENI ZASTUPNIK za Hrvatsku i Sloveniju
  • BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad

Gostovanje u Jazveniku

22.11.2014.

Zajedničko gostovanje svih kulturno-umjetničkih skupina Češke besede Rijeka ove godine se je ostvarilo tek u studenom. U subotu, 22. studenog riječki su Česi krenuli autobusom "u nepoznato" – k našim prijateljima iz Češke besede Jazvenik. U Jazveniku, malom selu nedaleko do Siska, do sada još nismo nikada bili, no nakon dolaska smo bili ugodno iznenađeni malim ali lijepo održavanim i urednim selom, lijepim čistim i uređenim Češkim domom i nadasve ugodnim, ljubaznim i gostoljubivim domaćinima.

U večernjem programu upriličenom radi boljeg upoznavanja i druženja nastupili su pjevači i ženska folklorna skupina Češke besede Sisak kao i tri riječke plesne grupe (bračni parovi, folklorna skupina Raček i djevojačka plesna grupa LIW) te pjevači riječke skupine Nostalgija. Domaćine su predstavili najmlađi plesači i pjevačka skupina.

Bila je to nezaboravna večer provedena sa prijateljima iz Jazvenika i Siska, koje ćemo se dugo sjećati. 

Raček/LIW oduševljen prijemom u Č.B. Jazvenik

U sklopu gostovanja Č.B. Rijeka u Č.B. Jazvenik bila je pozvana i djevojačka plesna skupina. Očekivanja nisu bila prevelika, ali bila je to prilika za zajedničko putovanje i druženje, a plesni nastupi ih uvijek vesele. Ono što ih je dočekalo u Jazveniku bilo je ipak iznenađenje. Srdačnost, toplinu i gostoljubivost domaćina, nadmašila je samo njihova reakcija na nastup grupe. Češki folklor, tradicionalni irski ples, koreografije na modernu glazbu, sve su to besedaci iz Jazvenika dočekali otvorenog srca i s oduševljenom podrškom. Znamo da se nove ideje i aktivnosti teško probijaju u udrugama starog kova, ali to nije slučaj u Jazveniku. Raček/LIW im se zahvaljuje na svemu i želi im uspjeh u daljnjem radu.

  • Galerija slika

Donatori

Jednota Savez Čeha u Republici Hrvatskoj Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske Grad Rijeka Primorsko-goranska županija Vlada RH Vláda ČR
TOP

Proizvod (kom: ) je dodan u košaricu.