• OVLAŠTENI ZASTUPNIK za Hrvatsku i Sloveniju
  • BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad

Lutkarsko kazalište

 

Loutkove divadloLutkarsko kazalište djeluje u okviru Češke besede Rijeka od 2001. godine. Do sada su pripremili i za nastupe uvježbali nekoliko lutkarskih igara, s kojima su nastupali u Hrvatskoj i Češkoj.

Prva uvježbana predstava bila je "Crvenkapica". Sljedeća je bila priča "O mudroj princezi" s kojom su se godine 2002. predstavili na prvoj smotri čeških lutkarskih kazališta u Slavonskom Brodu. Kasnije su priču prikazali u Treglavi i Virovitici. U Rijeci su s ovom pričom osim na Pehlinu nastupili i u četiri vrtića, u Domu umirovljenika Kantrida i u HKD na Sušaku. Treću lutkarsku priredbu, priču o Ivici i Marici, napisao je Vaclav Renč, a s njom su osim u Rijeci nastupali u Gornjem Daruvaru i u Končanici.

Dugogodišnja voditeljica ove lutkarske grupe bila je Vedrana Valenčić koja je izrađivala i kulise. Ovo amatersko lutkarsko kazalište ima u svom fundusu 24 lutke. Nekima od njih mijenja se odjeća u skladu sa zahtjevima predstave. Sadašnji voditelj lutkarske skupine je učitelj češkog jezika Krešimir Špralja, a radi s djecom koja polaze nastavu češkog jezika prema modelu C u osnovnoj školi Podmurvice. Za izbor tekstova brine se mr. Zdena Steckerova, učiteljica iz Češke.

  • Galerija slika

Donatori

Jednota Savez Čeha u Republici Hrvatskoj Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske Grad Rijeka Primorsko-goranska županija Vlada RH Vláda ČR
TOP

Proizvod (kom: ) je dodan u košaricu.