• OVLAŠTENI ZASTUPNIK za Hrvatsku i Sloveniju
  • BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad

Etnosmotra 2015

18.11.2015.

Pod motom Bogatstvo je živjeti u zajedništvu odvijala se je 18. studenog 19. riječka Etnosmotra – festival stvaralaštva riječkih manjinskih udruga. Pjesmom, glazbom, plesom i izložbama su se predstavili članovi trinaest riječkih manjinskih udruga sa oko 200 učesnika.

Ove godine su se organizatori i učesnici odlučili za temu o tradiciji pripreme božićnih jela a napose kolača i o svečanom prostiranju obiteljskog božićnog stola. Događalo se je to u atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku a prezentacije su bile popraćene glazbom, plesom i pjesmama karakterističnim za predbožićno razdoblje. Posjetitelji su istovremeno mogli pogledati izložbu likovne sekcije Kulturne udruge Rusina i Ukrajinaca i Lene Marko Oroši iz Zajednice Albanaca PGŽ. Od 20 sati se je na pozornici HKD-a odvijalo koncert manjinskih vokalnih i folklornih skupina.

Češka beseda Rijeka i ove je godine tradicionalno sudjelovala na Etnosmotri. Ovoga puta se je predstavila tradicionalno prostrtim božićnim stolom. Na njemu su se mogli naći mnogi jesenski plodovi koji su neizostavni dio božićnih običaja, božićna jelka sa originalnim tradicionalnim češkim ukrasima iz kućne radinosti i božićnim kolačima koje su pripremile članice Češke besede.

  • Galerija slika

Donatori

Jednota Savez Čeha u Republici Hrvatskoj Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske Grad Rijeka Primorsko-goranska županija Vlada RH Vláda ČR
TOP

Proizvod (kom: ) je dodan u košaricu.