• OVLAŠTENI ZASTUPNIK za Hrvatsku i Sloveniju
  • BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad

Češki tjedan gastronomije i kulture u Baški

18.05.2013.

Nastupili pjevači i plesači Češke besede Rijeka

U okviru projekta Baška u EU odvijao se je od 12. – 18. svibnja 2013. u organizaciji Turističke zajednice općine, veleposlanstva Češke republike u RH i Češke besede Rijeka Češki tjedan gastronomije i kulture.

Češki tjedan započeo je već 11. svibnja u 18 sati u galeriji Zvonimir otvorenjem izložbe Češki spomenici pod UNESCOM. Izložba je upriličena u suradnji sa češkim veleposlanstvom u Zagrebu. Prilikom otvaranja izložbe češki je veleposalnik Martin Košatka govorio o velikom doprinosu Čeha na osnivanju i razvoju turizma u Baškoj.

U suradnji sa Češkom besedom Rijeka su u nedjelju, 12. svibnja na trgu u Baški nastupili dječji folklorni ansambli iz Češke republike Škubánek i Šípek. Njihov polusatni nastup je oduševio stanovnike Baške i njihove goste.

U subotu, 18. svibnja od 20,30 su na terasi hotela Corinthia nastupili pjevači grupe Nostalgija i plesači folklorne skupine bračnih parova Češke besede Rijeka.

Tokom Češkog tjedna su gosti bašćanskih restorana imali priliku kušati češke gastronomske specijalitete za kojima je bila velika potražnja.

Donatori

Jednota Savez Čeha u Republici Hrvatskoj Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske Grad Rijeka Primorsko-goranska županija Vlada RH Vláda ČR
TOP

Proizvod (kom: ) je dodan u košaricu.